top of page

Varkenswangetjes met Rodenbach

VARKENSWANGETJES


Als ik een stoofpotje wil klaarmaken, kies ik in plaats van stoofvlees heel vaak voor varkenswangetjes. Echt heerlijk mals en zacht van smaak. Ik maak ze al heel lang klaar volgens een receptje van Jeroen Meus, maar vandaag besloot ik even te improviseren. Weliswaar nog steeds met ons Roeselaarse Rodenbachbier maar ik had eens zin in een ietwat ander sausje.Ingrediënten (4 personen):

1 kg varkenswangetjes ~ 1 grote ui ~ 2 teentjes look ~ 3 flesjes Rodenbach ~ 1 kl rundsbouillonpasta ~ 3 laurierblaadjes ~ 3 sneetjes honingkoek ~ 1 eetlepel mosterd ~ 2 el donkerbruine suiker ~ peper en zout


Bereiding:

Kruid de varkenswangetjes met peper en zout van de molen en bak mooi bruin in een pan met boter.

Snijd intussen de ui in grove stukken en pers de look. Laat even aanstoven in een grote pot wat boter (ik gebruik hiervoot altijd een gietijzeren pot) Laat de ui niet bruin worden!

Als de wangetjes mooi gebruind zijn, doe je ze in de kom met ui en look en laat je verder op een klein vuurtje staan.

Doe Rodenbach in de pan van de wangetjes en laat even opwarmen en roer de aanbaksels los. Giet het bier dan in de pot varkenswangetjes.

Doe de eetlepels suiker in de pot, alsook de laurierblaadjes en de rundsbouillonpasta. Tenslotte besmeer je de honingkoek met mosterd en leg je met de mosterd naar beneden bovenaan op het geheel. Zet op een klein vuurtje, leg het deksel half op de pot en laat gedurende anderhalf à 2 uur sudderen. Roer geregeld eens om en doe eventueel nog wat extra bier bij en...proef geregeld eens want dit sausje...om duimen en vingers bij af te likken👌👌Wij eten dit door de week met verse puree en gestoofde worteltjes. Maar...wil je het wat feestelijker, past echt perfect met kroketjes, koud witloofslaatje https://www.maisonmadelise.com/post/witloofslaatje) en verse appelmoes of gebakken appeltjes.Zeker eens proberen want echt...heel eenvoudig maar o zo lekker! Je kan dit ook helemaal vooraf klaarmaken. Is echt een van mijn favorieten om te maken als we bezoek hebben in de herfst of winter.207 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page