top of page

Mijn naam is Fleur, 35 jaar en samen met mijn man en onze twee kinderen woon ik op het West-Vlaamse platteland, vlakbij Roeselare.  

Ik ben leerkracht lager onderwijs en sta reeds 15 jaar voor de klas.  

Sinds ik mama geworden ben van twee prachtige dochtertjes, Lisette (4 jaar) en Madeleine (2 jaar), is er heel wat veranderd.

Ik had altijd gedacht dat mij dat niet zou gebeuren, ik zou gewoon mezelf blijven. Wat dacht ik toch...

Ik ben natuurlijk heel wat veranderd...
Niet van karakter, ik ben nog altijd een flapuit, een babbelkous, wat chaotisch, een levensgenieter, een bezige bij ... maar gewoon in mijn omgang met alles in het dagelijkse leven ben ik toch wat anders geworden.

De naam van deze blog, Maison Madelise, heb ik heel bewust gekozen. "Maison" omdat ik jullie een kijkje wil laten nemen in ons huis en onze thuis, jullie een glimp laten opvangen van hoe het er bij ons aan toe gaat.
Dat is niet altijd perfect, wat ik toon is ook niet voorbereid of gepland, maar gewoon spontaan wat er gebeurt in ons dagelijkse leven. 

"Madelise" is dan een samenvoeging van Madeleine en Lisette, onze twee prinsesjes, aan wie we in de eerste plaats denken bij alles wat we doen of beslissen en om wie alles uiteindelijk draait, deze twee lieve schatten, het mooiste wat ons ooit is overkomen.

Met deze blog wil ik vooral niét tonen dat het bij mij altijd perfect loopt, want hé... dat is niet zo.

Er valt ook wel eens bord spaghetti op de grond als er net gepoetst is, of één van de kinderen gooit ook wel eens haar beker melk om, net voor we naar school moeten vertrekken, mijn eten brandt ook wel eens aan omdat ik net aan de telefoon ben, ... 

Wat ik wel wil tonen, is hoe ik probeer als werkende mama een druk gezin met twee kleine kinderen te runnen.

Ik probeer elke dag vers te koken voor mijn gezin. Lisette en Madeleine doen niets liever dan helpen want ze zien me elke dag bezig in de keuken, die eigenlijk het kloppend hart van ons huis is.  Altijd staat er wel iets te pruttelen op het vuur of zit er iets in de oven. Zalig vind ik dat. 

Op die manier hoop ik dat onze kinderen dezelfde liefde voor eten krijgen, niet alleen voor het proeven maar ook voor het klaarmaken ervan. Want wat is er nu gezelliger dan samen in de keuken te staan om het avondeten voor te bereiden of aperitiefhapjes te maken?

Sinds oktober ben ik een account gestart op Instagram, waarbij ik geregeld gerechtjes, receptjes en tips post.

Aangezien ik héél graag schrijf, moet ik me altijd inhouden omdat ik té weinig tekst kan typen bij een post. 

Omdat mensen me vaak een receptje vragen, en ik er dan graag wat uitleg over geef, vond ik een blog een ideale manier om dit te delen. 

Ik hoop jullie zo wat te inspireren... 

Liefs,

Fleur


 

bottom of page