top of page

Mijn naam is Fleur, 39 jaar en samen met mijn man en onze twee kinderen woon ik op het West-Vlaamse platteland, vlakbij Roeselare.  

Ik ben leerkracht lager onderwijs en sta reeds 18 jaar voor de klas.  

Sinds wij ouders zijn geworden van twee prachtige dochtertjes, Lisette (7 jaar)
en Madeleine (5 jaar), is er heel wat veranderd in ons leven.

Ik had altijd gedacht dat mij dat niet zou overkomen, ik zou altijd gewoon mezelf blijven.
Wat dacht ik toch... 
Ik ben natuurlijk wel wat veranderd...
Niet van karakter, ik ben nog altijd een flapuit, een babbelkous, wat chaotisch, een levensgenieter, een bezige bij ... maar in mijn omgang met alles in het dagelijkse leven ben ik toch anders geworden. Bij het uitnodigen van gasten voor een etentje bijvoorbeeld kan ik geen uren meer bezig zijn met het maken van ingewikkelde bereidingen of uitgebreide menu's maar kies ik voor heerlijke hapjes en gerechten die doenbaar zijn in tijd en die ik kan serveren om dan gezellig mee bij mijn gasten aan tafel te schuiven.

De naam van deze blog, Maison Madelise, koos ik heel bewust. "Maison", omdat ik jullie een kijkje laat nemen in ons huis en onze thuis, jullie een glimp wil laten opvangen van hoe het er bij ons aan toe gaat.
Het is zeker niet altijd perfect en wat ik toon is meestal ook niet voorbereid of gepland, maar gewoon spontaan ons dagelijkse leven. 

"Madelise" is een samenvoeging van Madeleine en Lisette, onze twee dochtertjes waaraan we in de eerste plaats denken bij alles wat we doen of beslissen. Ze zijn het mooiste wat ons is overkomen.

Met deze blog wil ik vooral aantonen dat het bij mij niet altijd van een leien dakje loopt.

Er valt wel eens een bord spaghetti op de grond als er net gepoetst is of één van de kinderen gooit haar beker melk om net voor we naar school vertrekken, mijn eten brandt wel eens aan, omdat ik net aan de telefoon hang...

Maar dat is nu eenmaal als werkende mama een druk gezin met twee kleine kinderen runnen.

Ik probeer elke dag een verse maaltijd voor mijn gezin op tafel te toveren. Lisette en Madeleine doen niets liever dan helpen, want ze zien me elke dag in de keuken bezig. Altijd staat er wel iets te pruttelen op het vuur of zit er iets in de oven. Zalig om te voelen dat de keuken het kloppend hart van onze thuis is.

Op die manier hoop ik dat onze kinderen dezelfde liefde voor eten krijgen, niet alleen voor het proeven, maar ook voor het klaarmaken ervan. Wat is er nu gezelliger dan samen in de keuken te duiken om het avondeten voor te bereiden of aperitiefhapjes te maken?

Sinds 2020 ben ik een account op Instagram gestart waarop ik geregeld gerechtjes, receptjes en tips post.

Deze blog en de instagrampagina bijhouden is de ideale manier om allerlei recepten met bijhorende uitleg met andere mensen te delen.  Ook hoop ik via deze weg andere levensgenieters te inspireren om achter het fornuis plaats te nemen en al wat lekker is op tafel te toveren.

Liefs,

Fleur


 

bottom of page