top of page

Soepjes met pit

Soepjes, daar scoor ik altijd mee. Zowel tijdens weekdagen bij de on-the-go-lunch voor mijn man en bij de kids hun boterhammetjes 's avonds, maar ook tijdens etentjes waarbij ik gasten graag verwen met een lekker soepje als afsluiter van de aperitiefhapjes of zelfs als voorgerechtje als we al aan tafel zitten.


Soepjes...alleen maar winwin... Restjes groenten verwerken, kopjes bomvol vitamientjes voorschotelen, even het grootste hongergevoel op een gezondere manier stillen voor je aan tafel gaat en zo niet eerst naar een chipke te grijpen tijdens het koken (al mag dat natuurlijk ook wel eens he...)

Niets dan positiefs aan soep!


Zowel in onze koelkast als in onze diepvries zit hier altijd soep. Met mijn Thermomix heb ik er ook in no-time verse gemaakt, dus ja...zelfs om 6u 's morgens draait die hier al zodat mijn man verse soep kan meenemen naar zijn werk.



Een van mijn favoriete receptjes is deze voor tomaat-wortelsoep:

1 uit - 1 teentje look - 2 wortels - 400 g tomatenblokjes (blik) - 2 middelgrote aardappels - 1200 ml water - 1 afgestreken el kippenbouillonpasta - 2 el olijfolie - 1 kl paprikapoeder - peper (en eventueel nog een snuifje zout)


Snijd alle groentjes in stukken.

Verhit een grote kom met de olijfolie en stoof daarin look en uit glazig.

Voeg de wortelstukken en aardappelstukken toe en laat even meestoven.

Voeg tenslotte de tomatenblokjes, het water en de bouillonpasta toe en laat de soep koken tot de groentjes gaar zijn.

Mix de soep volledig glad. (Ik maak en mix deze in de Thermomix, zo heb ik een hele gladde, romige soep zonder room te gebruiken. Je kan die ook gewoon in de blender mixen of met de staafmixer)

Laat de soep nog eens enkele minuutjes doorkoken en kruid naar smaak met het paprikapoeder, peper en eventueel nog wat zout indien nodig.


Dit is niet alleen het perfecte soepje voor bij een doordeweekse boterham, maar scoort hier altijd als hapje ook.


Een tijdje geleden probeerde ik het met iets nieuws te pimpen.

Ik probeerde een aantal productjes uit van Good4you.


In hun assortiment vind je gezonde snacks en saladetoppings die allergeenvrij zijn en gemaakt van zaden. Ze bevatten geen gluten, zuivel of noten maar enkel natuurlijke ingrediënten zonder toegevoegde suikers. De saladetoppings die ik uitprobeerde om de soepjes te pimpen bestaan uit een combinatie van zaden.



Ik probeerde de Garlic & Chili Salad topper Crunchy & Spicy bij het tomaat-wortelsoepje. (echt wel spicy!!)

Een courgettesoepje pimpte ik dan weer met de Super Seeds Salad Topper Crunchy & Savoury. Beide echt smaakbommetjes die je soepje echt meteen dat tikkeltje extra geven!



Niet alleen voor soepjes zijn deze ideaal, ook slaatjes en pasta's, wraps, stoofpotjes, broodjes, ... kan je pimpen met dit lekkers.

Voor wie graag een kleine snack mee heeft onderweg, bestaan er ook meeneemporties in verschillende smaakjes (https://good4u.co/collections/snacks )

Heel handig on the road als tussendoortje, maar bij mij gaan deze nu ook vaak mee in mijn lunchbox om mijn soep of slaatje on-the-go wat meer pit en bite te geven.

Heel handig dat je daarvoor geen volledig pak moet opendoen. De Salt & Pepper-snack bevat natuurlijk gekruide edamame sojabonen, bonen en gele erwten. De Smoked BBQ Crunch-snack bestaat uit natuurlijk gekruide maïs, erwten, gele erwten en bonen met een zalige, rokerige smaak.


De voorbije weken gebruikte ik deze dus vooral nog voor soepjes, maar hopelijk kunnen we snel genieten van iets warmere temperaturen, zodat we ook weer volop slaatjes kunnen gaan klaarmaken en dit lekkers kunnen uitproberen! Stay tuned!


Benieuwd of zin om dit ook eens te proeven? Alles is te vinden bij Colruyt! Zeker eens proberen!

123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page