top of page

ROMIGE RISOTTO MET COURGETTE EN VERSE KRUIDEN


Tijdens het courgetteseizoen is mijn bijkeuken een heuse toonzaal voor courgettes in alle kleuren en vormen. Love it! Hoewel veel mensen vaak niet weten wat gedaan met al die oogst, is elk nieuw stuk van deze heerlijke groente hier altijd welkom in mijn keuken! Ik eet het ongelofelijk graag en probeer elk seizoen opnieuw om de courgettes op tal van manieren te integreren in mijn keuken, zonder dat iemand het gevoel krijgt bij het eten van "o nee...weer courgette"

Deze romige risotto is alvast een heerlijk ideetje om een van die courgettes te verwerken. Zeker eens proberen!



Ingrediënten (4 personen): 250 g risottorijst 2 el olijfolie 2 sjalotjes 2 teentjes look 1 à 1,5 l groentebouillon 1 groene courgette 1 handvol basilicum 1 handvol peterselie 100 g gemalen mozarella 1,5 dl culinaire room 1 à 1,5 dl water Bereiding: Maak de groentebouillon (1,5 l water laten koken, in een kan gieten en de benodigde hoeveelheid bouillonpasta/blokjes toevoegen) Zet alvast klaar naast je fornuis. Schil de courgette met een dunschiller en zet de schil apart voor straks. Snijd de courgette in kleine blokjes Verhit 1 el olijfolie in een kookpot. Snipper 1 sjalotje en pers 1 teentje look en stoof dit glazig in de olijfolie. Voeg de blokjes courgette toe en laat die op een klein vuurtje enkele minuutjes zacht worden. Voeg de risottorijst toe en laat enkele minuutjes meebakken (geregeld omroeren) Giet nu telkens een beetje bouillon bij je risotto en roer telkens goed om. Is het vocht weg, voeg dan opnieuw bouillon toe. Dit doe je tot de risotto gaar is. Zet dan het vuur uit en het deksel op de kom.






Verhit intussen in een steelpannetje 1 el olijfolie, versnipper het overige sjalotje en teentje look en stoof glazig in de olijfolie. Snijd de courgetteschil in stukjes en doe dit ook in de kom. Laat eventjes meestoven en doe er dan 1 dl water bij. Breng dit aan de kook tot de schilletjes zacht zijn. (Je kan eventueel nog een halve dl extra water toevoegen mocht je zien dat het vocht bijna weg is) Als de courgetteschil gaar is, voeg dan de peterselie en room toe en laat even sudderen op een klein vuurtje. Giet het geheel in een blender (of maatbeker voor staafmixer), voeg de verse basilicum toe en blend tot een mooi groen sausje. Giet nu voorzichtig dit sausje bij de risotto en laat enkele minuutjes sudderen op een klein vuurtje tot de risotto goed warm is. Voeg tenslotte de geraspte mozarella toe en roer goed om tot de kaas helemaal gesmolten is in de risotto. Kruid af met peper van de molen.



Deze risotto is heerlijk om te serveren met een stukje gebakken vis maar kan je zeker ook combineren met gevogelte. Liever vegetarisch? Superlekker met gebakken oesterzwammen erbij!



Smakelijk!


34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page