top of page

Parelcouscous met pittige scampi

FRISSE PARELCOUSCOUS MET SCAMPIIngrediënten voor 8 à 10 glaasjes:


1 builtje parelcouscous (75 g)

30-tal scampi's

halve mango

1 eetlepel honing

1 eetlepel olijfolie

1 koffielepel paprikapoeder (ik gebruikte Smoked Sweet Paprika van Mill Mortar)

1 koffielepel lookpoeder

een handvol waterkers


Voor de dressing:

1 eetlepel honing

1 eetlepel olijfolie

2 eetlepels Griekse yoghurt

1 eetlepel appelazijn (ik gebruikte Appel drinking vinegar van Lima

1 koffielepel currypoeder (ik gebruikte Colombo Curry van Mill Mortar)

Peper van de molen

Grof zoutBereiding:

Vooraf:

Als je diepvriesscampi's gebruikt, laat die dan ofwel al van de dag voordien in de koelkast ontdooien. Je kan deze ook in de microgolf ontdooien. Zorg er wel voor dat je ze heel goed droog dept. Ik leg die dan voor het bakken ook even op een bord tussen keukenpapier.


Kook de parelcouscous en laat afkoelen in de koelkast. Ik spoel de parelcouscous even met koud water en roer er een lepeltje neutrale olie door voor ik die in de koelkast zet zodat die minder kleeft.


Snijd dan de mango in kleine stukjes.

Was de waterkers en hak wat fijn. Hou nog een beetje blaadjes apart voor de afwerking.


Maak de dressing door alle ingrediënten in een maatbeker te doen en met de staafmixer te mixen. (Kan ook in de blender.)


Als de parelcouscous helemaal afgekoeld is, voeg je de dressing toe en roer je deze goed doorheen. Kruid eventueel nog bij met peper en zout en een snuifje paprikapoeder.

Wil je het liever wat zoeter, kan je nog een extra eetlepeltje honing toevoegen.

Voeg dan de stukjes mango en de waterkers toe, meng goed door elkaar en plaats nog even in de koelkast.

Net voor het serveren bak je de scampi's. Maak eerst een mengsel van een el olijfolie, een el honing, een kl Smoked sweet paprika en een kl lookpoeder. Doe de scampi's hier bij en zorg dat ze allemaal goed gekruid zijn met het mengsel. Bak de scampi's dan kort in wat olijfolie.

Zorg dat je voor elk glaasje 2 scampi's hebt om bovenaan te leggen. De rest snijd je in kleine stukjes en meng je onder de parelcouscous.


Schep wat van de parelcouscoussalade in een aperitiefglaasjeen schik op elk glaasje 2 scampi's. Werk af met nog een takje waterkers.


Dit hapje kan je helemaal vooraf klaarmaken en in de koelkast plaatsen. Supergemakkelijk op het moment zelf!Tip: Je kan de scampi natuurlijk kruiden hoe je zelf wil. Ben je grote fan van curry, dan kan je het paprikapoeder door goeie currypoeder vervangen.

Liever geen honingzoete smaak of geen fan van look? Laat deze dan weg en gebruik bijvoorbeeld spaghettikruiden. Durf gerust te variëren.

5.098 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page