top of page

Kerstboomwraps met pesto-roomkaas, Gandaham en tomaat

Hapjes...daar zijn we allemaal dol op. Zeker als ze eenvoudig klaar te maken zijn, weinig ingrediënten bevatten én...je al zeker bent dat je er mee zal scoren bij klein en groot...


Als je deze kerstboompjes ziet, dan kan het niet anders dan dat je direct in een feestelijke sfeer bent... Je kan deze ook helemaal op voorhand maken... Heel gezellig toch als je als gastvrouw dit zomaar op tafel kan zetten, zonder dat je nog werk hebt op het moment dat het bezoek er al is. Want bij een feestje...daar klink je wel graag mee met een glaasje he...


Ingrediënten (6 à 8 boompjes)


- 2 grote tortillavellen

- 4 eetlepels roomkaas

- 1 eetlepel pesto

- 6 fijne plakken Gandaham

- 6 kleine tomaatjes in verschillende kleurtjes

Ik gebruikte de Toma'Chefs van Stoffels Tomaten (https://www.stoffels-tomaten.be/ )

Afwerking: eetbaar goudpoeder "Gold dust" van Mill Mortar (te verkrijgen bij Goodfoodshop via https://www.goodfoodshop.be/gouden-glanspoeder-10g.html Een aanrader! Prachtig om mee af te werken, zowel voor zoete als hartige gerechten.


Leuke houten prikkers met Japanse knoop van ongeveer 10 cm. Ik haalde deze bij Ava https://www.ava.be/nl/belix-prikker-japanse-knoop-10cm-250-stuks-00521519?colour=81428Bereiding


Verwarm de tortilla’s eerst kort in de microgolfoven, zoals aangegeven op de verpakking. (Ook als je deze voor een koud hapje wil gebruiken!

Meng de pesto onder de roomkaas.

Besmeer een tortilla met de helft van het pesto-kaasmengsel.

Schik er de plakken ham op.

Besmeer de tweede tortilla met de rest van het pesto-kaasmengsel en leg mooi met het kaasmengsel aan de binnenkant, op de ham. Druk goed aan.

Snijd met een scherp mesje (of een hele goeie keukenschaar) de tortilla in 6 à 8“linten” van anderhalve centimeter dik. De zijkanten kan je niet gebruiken, want die zijn te kort. (lees onderstaande tip)

Prik voor de kerstboompjes een tomaatje op elke prikker en schuif het door tot bovenaan.

Maak een zigzagbeweging met elk tortillalint, tot je de vorm van een kerstboompje bekomt en steek er een prikker door, zodat het tomaatje de piek van de kerstboom wordt.

Werk af met wat eetbare golden dust voor een feestelijke toets!


Tip: De zijkantjes zijn te kort om boompjes van te maken. Smul die meteen op of rol deze gewoon op en zet vast met een prikker. Je kan ze ook oprollen zodat je er kerstballetjes mee bekomt. Dan kan je een prikker gebruiken met een houten bolletje bovenaan bijvoorbeeld.

Smakelijk!


Wat denken jullie van dit hapje? Eentje om eens te maken? Laat me zeker weten wat jullie er van vinden. Heel benieuwd!

211 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page