top of page

Griezelige halloweenbowlHalloween komt er aan dus is het tijd om hier in huis een beetje te griezelen. Niet overdreven natuurlijk met onze twee kiddies (mama en papa willen ’s nachts graag slapen in plaats van denkbeeldige monsters te verjagen) maar voor griezelhapjes en drankjes zijn ze natuurlijk altijd te vinden.


Met dit ideetje voor een griezel apero-momentje zullen de kids zeker niet wakker liggen ’s nachts want ze kunnen dit helemaal zelf helpen maken.

Halloweenbowl (4 à 6 glazen)


Ingrediënten:

3 (bloed)sinaasappels, 1 dl Bio Cassis siroop Soda Stream, 5 dl bruiswater een plastiek handschoen (niet gepoederd, geschikt voor werken met voeding), een klein bakje blauwe bessen


Voorbereiding


Vul de plastiek handschoen met bronwater en leg een nachtje in de diepvries tot deze ijs geworden is.


Bereiding:Pers de( bloed)sinaasappels uit en doe het sap in een bowl.

Voeg de cassis siroop toe en meng met een lepel. Neem 5 dl bruiswater (hier gemaakt met kraantjeswater en Sodastream - ik deed 5 pushes voor sterk bruisend water) en giet dit in de bowl. Roer nog eens goed door en plaats de bowl een uurtje in de koelkast.


Haal net voor het serveren de “ijshand” uit de diepvries en doe de handschoen er heel voorzichtig af. Leg deze in de bowl. Doe de blauwe bessen erbij en griezelen/genieten maar!


Extra serveertip voor een griezelglas: “gespiesde oogballen”: Pel 6 lychees en stop in elke lychee een blauwe bes (pupil van de ogen) Prik dit op een lange satéprikker die over een glas past. Leg deze tot je serveert nog in de koelkast.


Extra tip voor de volwassenen: je kan ook een scheutje cassislikeur toevoegen en een beetje cava als je graag een alcoholisch drankje wil.


Santé!


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page