top of page

Frisse appelmocktail


We zijn aan het einde van februari en daarmee ook aan het einde van Tournée Minérale.

Zoals in alles heb je voor- en tegenstanders maar dat mag hé... you do you en doe vooral waar je je goed bij voelt.

Ik doe al enkele jaren mee aan Tournée Minérale en voel me daar wel goed bij.

Vorig jaar deed ik langer door dan eind februari, dit jaar begon ik er al aan halfweg januari.

Na een feestje waarbij we een bob onder onze vrienden mee hadden en de wijn nogal rijkelijk vloeide, was ik de dag nadien boos op mezelf dat ik me niet zo fit voelde...

Een mooie, zonnige zondag waarbij je dan eigenlijk niet in form ben...ik vond dat jammer. Dus ik besliste om vanaf dan al met Tournée Minérale te starten.


De voorbije week zei iemand die ook jaarlijks deelneemt me: "Ah ja jij mag al weer een glaasje wijn drinken want je bent twee weken vroeger gestart."

Maar dat deed ik toch niet...ik focus me niet op die ene maand geen alcohol drinken maar ik vind Tournée Minérale een goed moment om eens bewust stil te staan bij wanneer en waarom we alcohol drinken.

Wij zijn echt levensgenieters, houden van lekker eten, kiezen graag voor kwaliteit en een goed glaasje hoort daar (vaak) bij.

Een aperitiefje in het weekend, een glaasje wijn bij bezoek, een Irish Coffee na een wandeling op zondag...

Het is niet zo dat wij dagelijks alcohol drinken, integendeel, maar toch...bepaalde periodes zoals rond de feestdagen, tijdens het zomerverlof, ... drinken we vaker eens een glaasje dan anders. Niet dat we dan overdrijven of zo hé, zeker niet. Maar...voor mij voelt het op die momenten vaak aan als een gewoonte. Als er bezoek is, bied je een glaasje aan en je drinkt er eentje mee. Op etentjes is er apero, witte wijn, rode wijn, een digestiefje...

Ik kan daar echt zó van genieten maar...als ik een lekker alcoholvrij alternatief kan krijgen, dan vind ik dat eigenlijk ook even goed.

Op een feestje in februari vroeg ik of er iets alcoholvrij was en de ober zei "Ja hoor, Fanta, Cola, Sprite..."

Ik lust geen frisdrank...echt nog nooit...zelfs niet als kind. Op dat feestje dronk ik dan de hele avond plat water en dat was natuurlijk ook gewoon maar water...

Een weekje later gingen we op restaurant waar er keuze was uit drie alcoholvrije aperitiefjes. Ik koos er een huisgemaakte uit op basis van gember en echt...ik miste geen seconde het glaasje bubbels dat de anderen dronken.

Ik bedoel maar...het genieten van heerlijke smaken van een alcoholvrij alternatief is even fijn als van een alcoholisch drankje voor mij.


Ook thuis zorg ik dat ik voldoende lekkere alcoholvrije alternatieven heb of kan klaarmaken.

Ik heb kleine flesjes alcoholvrije cava in huis waar ik echt fan van ben maar ik maak ook graag zelf een drankje zoals dit op basis van spuitwater.

Met onze Sodadtram in huis hoef ik daarvoor niet meer speciaal bruiswater mee te brengen van de winkel maar kan ik er altijd zelf maken als ik er nodig heb.

Dit heerlijke frisse drankje mag ik misschien niet echt een mocktail noemen want het is écht eenvoudig en met weinig ingrediënten maar...zie het als gepimpt bruiswater waar je sowieso happy van wordt en voor mij is dat ook écht perfect tijdens een apero momentje. Ook superleuk om met de kids te maken en samen te klinken.


Ingrediënten en bereiding

1 cocktailmaatje (30 ml) Bio Siroop appel (Sodastream)

een halve Granny Smith

enkele blauwe bessen

takje tijm

bruiswater

ijs (ijsparels of crushed ice)

Neem een mooi glas en doe er de appelsiroop in. Snijd de halve appel in blokjes (met schil!) en doe in het glas, samen met enkele blauwe bessen en wat ijsblokjes of crushed ice.

Vul verder aan met bruiswater.

Zet het takje tijm in het glas.

Werk eventueel extra af met een cocktailprikker met extra appel en blauwe bes.


Zoals je kan lezen...helemaal geen werk echt echt verfrissend lekker!

Met zulke drankjes kan ik dus best nog een maandje Tournée Minérale doen.


Cheers!
49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page