top of page

Eerst water...Hoewel we geen warme zomer met zonovergoten dagen hebben gehad, gaat een glaasje water er hier altijd in...

Nu het de laatste dagen toch wat mooi weer geworden is, proberen we extra veel water te drinken.

Zowel voor onszelf als voor de kindjes staat het water hier altijd binnen handbereik.

Aangezien ik niets van frisdrank lust, wissel ik zelf af tussen plat water en bruiswater, net zoals mijn man. De kindjes hebben dan weer altijd een gevulde beker plat water bij zich staan.

Spuitwater begint nu echter ook hun aandacht te trekken, zeker nu we een SodaStream-bruiswatertoestel in huis hebben.

Met één druk op de knop belletjes in een fles water toveren, dat kan alleen onze mama hé, denken ze hier nu nog trots ;-)


Het belang van water drinken beseffen wij zelf maar al te goed en ook de kindjes zijn dat hier gewoon van kleinsaf aan.

Als ik zelf een dag niet veel water gedronken heb, dan voel ik meteen aan mijn lichaam dat er precies iets ontbreekt.

Zeker in de zomer is het erg belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen.

Door transpiratie verliezen we namelijk al heel snel ons lichaamsvocht waardoor uitdroging sneller kan gebeuren dan je denkt, zeker bij kinderen.

Water drinken is nu eenmaal noodzakelijk voor ons lichaam, om heel wat redenen:

 • vorming van speeksel

 • vochtig houden van slijmvliezen

 • groei van lichaamscellen

 • wegspoelen van lichaamsafval

 • smeren van gewrichten

 • als bestanddeel van de meeste lichaamsdelen

 • nodig voor de werking van de hersenen

 • regelen van de lichaamstemperatuur (zweten, ademhalen...)

 • schokdemper voor hersenen en ruggenmerg

 • nodig voor de werking van de spijsvertering

 • transporteren van zuurstof door het lichaam


Zeker bij mijn kinderen houd ik nauwlettend in de gaten dat ze voldoende drinken.

Niet alleen in de zomer, maar ook zeker als ze ziek zijn.

Om maar een voorbeeld te geven...

Toen Lisette twee jaar was, werd ze enkele dagen opgenomen in het ziekenhuis met zware griep. Ze had hele hoge koorts en gaf constant over en hield dus zelfs geen water binnen, waardoor ze eigenlijk al wat uitdrogingsverschijnselen had toen ze het ziekenhuis binnen moest. Ik had alles heel goed gecontroleerd zoals de kinderarts me had gezegd: ze had tranen toen ze huilde, speeksel in haar mondje, natte pampers maar toch zeiden de dokters dat het nodig was om haar op te nemen aangezien uitdroging bij jonge kinderen heel snel kan gaan, zo snel dat je het eigenlijk niet altijd merkt.

Als ze ziek zijn, probeer ik hen dan ook constant te laten drinken. Kleine slokjes, wat ze ook willen...plat water, water met een smaakje, bruiswater... Als ze maar genoeg vocht binnen krijgen.


Sinds we het Soda Stream Toestel in huis hebben, merk ik dat ik zelf nog vaker naar een glaasje water grijp. Ik maak 's morgens een fles bruiswater klaar en schenk mezelf, naast het plat water, geregeld een glaasje "bubbels" in.

Sowieso vind ik het drinken uit een glas thuis ook fijner dan uit de fles en ik merk dat ik op die manier ook meer drink, omdat ik telkens een vol glaasje leeg drink.

Ik ben ook hele grote van van bruiswater met veel bubbeltjes. Uit plastiek flessen gaat de prik er heel snel af, maar bij de Soda Stream vind ik het zo handig dat je zelf kan kiezen of je licht, matig of sterk bruisend water maakt. Ik kan de hele dag genieten van voldoende bubbeltjes in mijn glas en ook 's avonds, als ik een nieuwe fles maak voor bij het avondeten, kan mijn man genieten van verse bubbeltjes... Vroegen bleven plastiek flessen spuitwater hier vaak staan als ze bijna leeg waren, omdat er niet genoeg prik meer op zat. Dan namen we al een nieuwe fles en belandde het laatste restje van de vorige fles wel eens in de plantenbakken... Nu gebeurt dit nooit meer! En het bespaart me ook een hoop gesleur met pakken water uit de supermarkt.


Met het toestel kan je nu ook heel wat extra drankjes maken, want er zijn al een heleboel frisdranksmaakjes voor de Soda Stream op de markt (Pepsi, Pepsi Max, 7UP, ...) alsook fruit drops, waarbij je je bruiswater een extra smaakje kan geven.

Zo kan je in een oogwenk een heerlijke Virgin Mojito maken met de Lemon Fruit Drops, maak je bruisend water met een licht sinaasappelsmaakje of kan je je gasten een waaier aan frisdrank aanbieden, zonder ervoor extra naar de winkel te moeten...Wij zijn alvast fan van deze aanwinst in onze keuken!31 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page