top of page

Een kopje koffie...

Toen ik een tijdje geleden gevraagd werd om de nieuwe filterkoffies van Rombouts Koffie uit te proberen, werd ik eventjes terug gekatapulteerd in de tijd...

Filterkoffie, die deed me vooral terugdenken aan koffie bij mijn oma en opa, met het bruine plastieken cupje op ons ouderwetse kopje en mijn opa die met de fluitketel uit de keuken of vanop de kachel kwam om de kopjes te vullen...

Altijd was het even hopen dat het kopje niet zou overlopen, als het koffietje eenmaal klaar was...

Als ik eventjes denk over hoe die koffie toen smaakte, valt die in niets te vergelijken met de pittige kopjes die ik nu klaarmaak met ons espressomachientje...


En toch...ik wou het een kans geven...

Niets leuker dan iets nieuws uitproberen en dan zeker als het een Belgisch product is. Het branden van de koffie gebeurt trouwens in Aartselaar. Naast hofleverancier is Rombouts Koffie ook nog eens de vaste koffieleverancier van ons Belgische elftal!

Ik moet zeggen... wauw...hier is Rombouts Koffie toch heel innoverend geweest...

Hun nieuwe koffiefilters zijn namelijk 100% composteerbaar en dus heel milieuvriendelijk. Ze bevatten geen plastic en zijn dus veel duurzamer dan de wegwerpcups van veel andere merken. De filter is gemaakt van een soort wit karton en ziet er bijgevolg ook veel leuker en soberder uit op een mooi gedekte tafel dan de bruine koffiefilters die je vroeger zag.


Een filterkoffie is trouwens ook perfect voorgedoseerd, dus nooit te sterk of te slap.

Je hebt dan ook nog de keuze tussen 5 smaken: Goudmerk, Italian Style, Dessert, Bio & Fairtrade en Deca. Je hoeft dus zeker niet in te boeten op smaak of sterkte want er is voor elk wat wils.


Ik dronk enkele van de koffietjes onder andere samen met een vriendin die ook een hele grote koffieliefhebber is. Zij heeft zelfs áltijd filterkoffies in huis om mee te nemen om te gaan kamperen of op festivals. Die zijn superhandig mee te nemen, enkel warm water toevoegen en klaar!
Ik proefde de verschillende koffietjes en ik moet zeggen...ik ben aangenaam verrast! Het zal zeker mijn ochtend- en namiddag espressootje niet vervangen maar...het is een waardig alternatief om in huis te hebben voor wie bijvoorbeeld geen espressotoestel in huis heeft en gewoon eens 1 kopje koffie wil maken. Veel minder omslachtig én veel minder afwas dan pakweg je koffiezet te moeten aanzetten voor 1 kopje. Het is trouwens ook een goeie tip om in huis te halen voor mensen die zelf geen koffie drinken maar wel graag een lekker kopje koffie aanbieden aan gasten. Je hebt er geen speciaal toestel voor nodig, geen pakje koffie dat dan maanden geopend in de kast staat en zo ook al een deel van de smaak verliest...


Mijn voorkeur gaat uit naar de Italian Style en de Bio&Fairtrade. Twee heerlijke kopjes! Al kunnen de andere smaakjes mij ook zeker bekoren. Deca is mijn minst favoriete maar die kies ik eigenlijk zelf sowieso bijna nooit...


Tip: zet wel een onderzetbordje op het filtertje terwijl die doorloopt. Ik drink mijn koffie heel graag lekker warm (al is dat als mama van twee kleuters niet altijd zo simpel😅) maar anders koelt het toch al wat af tijdens het doorlopen, zeker als je bijvoorbeeld buiten koffie drinkt.


Wil je nog wat meer weten over Rombouts Koffie? Neem dan zeker eens een kijkje op hun website https://www.rombouts.com/nl/ of breng gewoon eens een pakje van hun nieuwe filterkoffietjes mee van de winkel om zelf eens te proeven...
93 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page