top of page

Een bruisende zomer...

Het is zomer en dan is hydratatie belangrijk wanneer we veel lichaamsvocht verliezen door transpiratie. Niet alleen als we in tropisch warme oorden op vakantie zijn, is vocht heel belangrijk maar vaak vergeten mensen dat we gewoon élke dag baat hebben bij voldoende drinken. Ongeveer 60% van ons lichaam bestaat uit water. Uitdroging is dus een reële bedreiging voor ons lichaam als we te veel vocht verliezen en tegelijk te weinig drinken. Ook voor de vorming van speeksel, onze spijsvertering, het wegspoelen van lichaamsafval, de regeling van onze lichaamstemperatuur, het transport van zuurstof, ... en nog zoveel meer is water van levensbelang voor ons lichaam.


In de zomermaanden openen er honderden zomerbars in het rond en vliegen de cocktails en rosétjes er de deur uit, maar...we mogen niet vergeten dat vooral voldoende water drinken echt van levensbelang is.


Ik merk het bij mezelf ook... Je gaat langs bij vrienden, je krijgt bezoek, je gaat uit eten... Er komt een heerlijk frisse fles rosé op tafel en wauw...dat smaakt én je hebt een instant vakantiegevoel met je snoet in de zon. Maar...ik denk er altijd aan om ook naast een aperitiefje of een wijntje een glaasje water te vragen op restaurant of bij vrienden thuis. Tijdens onze zomervakantie in Frankrijk gaat dat heel gemakkelijk aangezien de "carafe d'eau" daar standaard op tafel komt, maar ook hier vragen wij bijvoorbeeld op restaurant altijd water bij.

Maar...eerlijk is eerlijk... Thuis vergeet ik ook wel eens te drinken tussendoor. Je bent aan het werk, bezig met de was en de plas, strijken, koken... Onze kinderen hebben steevast een waterfles staan binnen handbereik, al van jongs af aan en ook nu vullen zij die enkele keer per dag bij. Heel blij dat ze deze goeie gewoonte hebben aangenomen. Maar voor mezelf moet ik er vaak extra aan denken.

De kindjes drinken meestal plat water, zelf wissel ik af tussen plat en bruiswater. Sinds we de SodaStream in huis hebben, maak ik 's morgens een flesje bruiswater en heel vaak moet ik er in de namiddag nog eentje bijmaken.

Tijdens de dag vul ik dan geregeld mijn glas nog eens met plat water.

Zet ik de fles en mijn glaasje niet klaar, ja...dan vergeet ik tussendoor dus ook wel eens te drinken... Ik moet er echt constant aan denken.

Ook bij het avondeten drinken mijn man en ik nog samen een flesje bruiswater. Heerlijk dat je het à la minute kan klaarmaken met fris kraantjeswater (geen extra plaats kwijt in de koelkast voor waterflessen) én je heerlijk verse bubbels hebt. Ik kies zelf altijd voor sterk bruisend water, maar je hebt de keuze hoeveel bruis je in je water doet dus ideaal en voor elk wat wils!Liever geen gewoon water?

Pimp het dan met fruit of verse kruiden

en geniet van dat heerlijke extra smaakje erbij.

Wat ik ook heel fijn vind aan de SodaStream, is dat je met dat ene toestel heel wat ander lekkers kan maken als je enkele smaakjes of siroopjes in huis hebt. Wij zijn zelf geen frisdrankdrinkers, ik zelf drink het nooit, mijn man heel sporadisch eens maar...als er bezoek komt en men vraagt naar een cola of limonade... Tja...dan gebeurde het vroeger wel eens dat ik moest bekennen dat er bij ons enkel water of sap te krijgen was...


Sinds ik de SodaStream heb, heb ik altijd enkele frisdranksiroopjes in huis om zelf flessen frisdrank te maken. Ik hoef dus niet speciaal naar de winkel om frisdrank als we bijvoorbeeld bezoek hebben én... er worden ook geen flessen frisdrank meer weggegooid die vervallen zijn. Want ja...aangezien wij het zelf niet drinken, gebeurde het wel eens dat een fles cola die in huis was voor bezoek, dan toch niet gedronken werd en bijgevolg verviel na een tijdje. Ik heb een hekel aan weggooien, dus op deze manier is dit ook vermeden.


Deze zomer bracht SodaStream de SodaStreamBio-smaken uit. Met de siroopjes Zwarte Bes, Frisse Appel, Sinaasappel en Klassieke Limonade bereid je moeiteloos heerlijke biodrankjes. Je maakt je bruiswater zoals normaal, siroopje toevoegen en klaar!

De fruitsmaakjes zijn samengesteld uit enkel biologische ingrediënten, zijn 100% plantaardig en bevatten minstens 50% minder suiker dan de traditionele frisdranken.

De glazen flessen bestaan ook uit gerecycleerd glas én...ik vind ze prachtig om uit te stallen en een leuke, bruisende waterbar te maken op een feestje. Niemand die nog een excuus heeft om geen water te drinken, want er is iets voor ieders smaak.
Voorzie in je waterbar leuke glaasjes, lekkere siroopjes, hapklare stukjes fruit en prikkers, zodat zowel klein als groot hun drankje kunnen pimpen met al dat lekkers.

Wedden dat niemand nog vraagt naar een klassiek glas frisdrank?


Geniet van een fijne en bruisende zomer allemaal!
46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page