top of page

Crunchy soep

Al jaar en dag staat er altijd verse soep in onze koelkast én zit er een voorraadje in de diepvries. Zeker met mijn Thermomix is deze heel snel gemaakt.

Eenvoudige soepjes, die we elke dag met veel plezier drinken, zowel wij als de kids.

Mijn man neemt ook altijd een thermos soep mee om te gaan werken.


Toch maak ik er graag eens iets speciaals van, bijvoorbeeld voor een etentje maar ook als lunch. Ik maak onder andere vaak deze spicy granola. Ik haal dan mijn voorraad nootjes, havermout, pitten en zaden uit mijn voorraadkast en gooi volgens smaak en voorraad wat bijeen:
- 2 eetlepels gehakte cashewnoten en amandelen

- 2 eetlepels pompoenpitjes

- 1 eetlepel sesamzaadjes

(- eventueel 2 eetlepels havermout. )

Hak alles en roer er twee eetlepels olijfolie door en kruid bijvoorbeeld met cayennepeper, kurkuma, paprikapoeder, lookpoeder, peper en wat grof zeezout.

Stort dit op bakpapier in een ovenschaal en zet op 160° in de oven voor een twintigtal minuutjes zoals je met een gewone granola doet.

Roer het elke 2 minuten eens om zodat er niets verbrandt..


Enkele lepels van deze pittige granola in een kommetje verse tomatensoep...echt superlekker! Je kan zo'n crunchy soepje ook als hapje geven, het is eens iets anders.

Door de crunchy nootjes en pitjes heb je zo die bite en was dit voor mij eigenlijk voldoende als lunch. Ik miste er zeker geen brood bij. Het deed me wat denken aan de korstjes die we vroeger bij oma en opa in de soep deden.

Probeer de granola ook eens met lookpoeder en groene kruiden.

Heerlijk bij courgette-, prei, broccoli, ...-soepjes.
Ook heel leuk ideetje om eens cadeau te geven aan iemand die wel houdt van homemade lekkers...
Smakelijk!

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page