top of page

Coffee by Women

Komende dinsdag, 8 maart, is het weer Internationale Vrouwendag. Een dag die in het teken staat van wereldwijde solidariteit met alle vrouwen.


Naar aanleiding van deze dag heeft het Belgische koffiemerk Rombouts een "Coffee by Women" gelanceerd, een Fairtrade koffie die 100% door vrouwen wordt verbouwd.

Deze limited edition is samengesteld uit koffiesoorten uit de Dominicaanse republiek. De vrouwelijke leden van de ADOMUCA-vereniging (Asociacion Dominicana de Mujeres en Café) daar, produceren deze unieke koffie in Santo Domingo.

De vrouwen die op de koffieplantages werken, zijn het toonbeeld van kracht en waardigheid. Door hun inzet en gedrevenheid maken ze het mogelijk deze koffie te produceren.


Het Fairtrade-label geeft ons, als consument, dan weer de garantie dat de vrouwen die deze koffie produceerden hiervoor een eerlijk inkomen krijgen en in menswaardige omstandigheden kunnen werken en leven.


Gedelegeerd bestuurder van Koffie Rombouts, Xavier Rombouts, geeft aan dat ze als Belgisch familiebedrijf altijd al heel veel aandacht hebben besteed aan Fairtrade, aan eerlijke handel en gelijke kansen voor iedereen. Door samen te werken met deze bijzondere coöperatie, garanderen ze nu ook een minimuminkomen voor deze groep vrouwen, wat niet altijd vanzelfsprekend blijkt te zijn in veel landen.


Ik wachtte niet tot dinsdag, maar proefde dit weekend al van deze pittige koffie met intens karakter en onderliggende zoete tonen van honing en gedroogd fruit. Niet alleen een zalige koffie om in de ochtend goed wakker te worden, maar ook perfect om in de namiddag van een kopje heerlijkheid te genieten.

Willen jullie deze ook graag eens proeven? Elke vrijdag en zaterdag kan je deze Coffee By Women proeven in de Hypermarkt Carrefour in Zemst. Hij is daar ook te koop in de winkel. Woon je niet in de buurt? Hij is ook verkrijgbaar via de webshop van Rombouts Koffie (directe link: https://www.rombouts.com/nl/koffie-van-de-maand.html/ ) zolang de voorraad strekt. (Let wel: de link is voor een pakje koffiebonen, geen gemalen koffie)


Geniet ervan!
18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page