top of page

Bruisend water met een smaakje...


Op de vraag of ik graag de allernieuwste Pepsi-smaakjes van Sodastream wou testen en beoordelen, moest ik eigenlijk een heel vreemd antwoord geven... Ik moest heel eerlijk bekennen dat ik dat eigenlijk zelf niet kon uittesten, want...ik dronk nog nooit frisdrank.

Niet uit "overtuiging" of uit gezondheidsredenen of zo maar... enkel en alleen omdat ik het écht niet lust.

Ik dronk eerlijk waar in mijn hele leven nog nooit een glas frisdrank.


Zelfs toen ik als kind eens last had van een buikplaagje en mijn mama me op doktersadvies een "cola zonder bubbels" wou laten drinken, dan nog hield ik mijn lippen stijf opeen...

Ik kon het niet ruiken, laat staan proeven...

Niet alleen cola, maar ook alle soorten limonades of wat dan ook met prik.

Het ging zelfs zo ver dat ik de vitamine C-tabletjes die je als kind wel eens mee kreeg als snoepje bij de apotheek, en die je in water moest oplossen tot een soort limonadedrankje, weigerde...

Ook als volwassene nu hou ik het meestal bij water als ik iets fris wil drinken. Een glas vruchtensap of een ice tea zou ik wel eens drinken, maar sowieso niet met prik in.

Als ik op restaurant of in een cocktailbar een (virgin) mojito vraag, dan check ik ook altijd eens of die wel met spuitwater gemaakt wordt en niet met een of andere citroenlimonade. Want ook die krijg ik echt niet binnen.

De énige uitzondering van iets fris met prik is... spuitwater... Daarvan zou ik liters drinken.

I know...heel moeilijk uit te leggen...daar heb ik dan liefst zoveel mogelijk bubbels in.

Tot voor kort bracht ik altijd kratten spuitwater mee uit de supermarkt. Aangezien we best wel veel water drinken (spuitwater én plat water) is dat toch altijd een gesleur bij een supermarktbezoek.

Mijn man daarentegen die zou wel eens een glaasje frisdrank drinken, vooral dan in de zomer maar dan écht zo één glaasje "voor de goesting" zoals wij dat zeggen... en dan meestal omdat hij het op het voorraadrek ziet staan.

Anders drinkt ook hij gewoon water, net zoals onze kindjes. Als wij dus frisdrank in huis hebben, dan is dat énkel en alleen voor bezoek. Soms moet ik zelfs met het schaamrood op mijn wangen bekennen dat ik enkel water kan aanbieden als iemand om iets fris vraagt bij ons thuis.

Cola die in huis gehaald wordt om eens aperitiefjes te maken met rum bijvoorbeeld, als er liefhebbers op bezoek komen, die zou zelfs wel eens over datum kunnen gaan omdat er gewoonweg niet van gedronken wordt.


Dus...de vraag om dit Sodastream-toestel met de bijhorende siroopjes in Pepsi-smaakjes uit te testen, was dus eigenlijk wel een leuk aanbod voor ons.


Voor mijn man maakte ik dus de verschillende smaakjes klaar: Pepsi, Mirinda Orange en 7up, elk ook in de sugarfree versie te verkrijgen.De Pepsi-cola bij een scheutje rum, wat munt en citroen was voor manlief een perfect aperitiefje. Ook de limonade en 7up werden goedgekeurd! Voor hem is er geen enkel verschil te proeven met een gewone frisdrank uit een blikje of flesje.

Ook over de Pepsi-smaakjes alleen maar lof, zelfs ik als niet-frisdrankdrinker want deze hebben dus ook voor mij alleen maar voordelen:

+ met 1 flesje siroop --> ongeveer 17 flessen frisdrank

+ verschillende smaakjes én ook allemaal sugarfree te verkrijgen

+ minder gesleur met flessen frisdrank in de supermarkt

+ met de 6 kleine flesjes siroop in huis kan je je gasten allemaal iets naar wens aanbieden

+ geen frisdrank meer die over datum gaat

+ de flesjes siroop zijn klein, nemen weinig plaats in én hoeven zelfs niet in de koelkast bewaard te worden


Ik was dan vooral weer heel benieuwd naar het spuitwater dat ik hiermee kon maken...

Mijn mening: big fan over here! Door het feit dat je drie standen hebt om licht, normaal en sterk bruisend water te maken, is er voor ieder wat wils.

Bij ons thuis bleef het laatste restje spuitwater altijd "over" want zowel manlief als ik drinken graag sterk bruisend. Nu maken wij elke dag één fles vers bruiswater (800ml) en dit is perfect voor ons tweetjes elke avond én we hoeven geen restjes aan de planten te geven, want de bubbels blijven er perfect in tot het laatste druppeltje!


Eigenlijk zijn we gewoon super tevreden met deze aanwinst in huis:

+ geen gesleur meer met flessen bruiswater

+ milieuvriendelijker

+ minder afval in onze PMD-zak

+ keuze uit 3 soorten bruiswater: licht, normaal en sterk bruisend

+ ideale hoeveelheid (800ml per fles) voor met twee


Nog een tip van mij: bij het toestel zit één mooie fles van 800ml. Ik kocht er meteen nog een tweede, zelfde fles bij, zodat ik twee flessen heb om spuitwater te maken.

Daarnaast kocht ik nog drie flessen met een design erop en een ander kleur van dop, zodat ik elke frisdranksoort in een andere fles kan klaarmaken. Call me crazy maar zo hoef ik geen cola in mijn spuitwaterfles klaar te maken...


Wil je graag wat meer info over de verschillende smaakjes, toestellen enz. ....

Je vindt alles op https://www.sodastream.be/


Ik vond het eerst heel vreemd om een review te schrijven over iets als frisdrank, maar het is niet omdat ikzelf er geen fan van ben, dat anderen dat niet kunnen zijn.

Op deze manier heb ik die altijd bij de hand als er dan toch eens naar gevraagd wordt thuis en ik...ik kan genieten van mijn heerlijk vers glaasje bruiswater.


Santé!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page