top of page

Bladerdeegtaartje met geitenkaas, appel en honing

Deze heeft echt altijd succes! Al jaren een van de hapjes die ik bijna bij elk etentje voorschotel. Ik maak het helemaal vooraf, bewaar het in de koelkast en hoef het enkel nog in de oven te steken als mijn gasten er zijn (of zoals nu...als we met het gezin aan ons aperitiefje beginnen)Ingrediënten: 8 à 10 taartjes


- 1 vel bladerdeeg kant en klaar

- 1 buche geitenkaas (type Chavroux)

- 1 kleine rode appel

- vloeibare honing

- gedroogde tijm


Bereiding:

- Verwarm de oven voor op 160 graden.

- Steek met een glas of een ronde uitsteekvorm rondjes uit het vel bladerdeeg. (Gooi de restjes niet weg!) Je kan 8 à 10 rondjes uit één vel halen, beetje afhankelijk van hoe je ze uitsteekt.

- Leg de rondjes op een bakplaat op een vel bakpapier.

- Was de appel goed, snijd deze in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in fijne halve maantjes. Laat de schil er aan, deze geeft een mooi kleurtje aan het taartje. Daarom kies ik ook voor rode appel.

- Schik op elk rondje bladerdeeg twee schijfjes appel, half op elkaar, op de ene helft van je taartje (niet helemaal tot op de rand!)

- Snijd de buche geitenkaas in plakjes van 1 cm en leg in het midden van elk taartje (dus een beetje op de appel) één plakje

- Doe een klein beetje vloeibare honing op de geitenkaas.

- Strooi wat gedroogde tijm over het taartje (je kan zeker ook een takje verse tijm er op leggen, is heel mooi )

- Plaats de taartjes 10 à 15 minuutjes in de voorverwarmde oven. Hou even in de gaten dat de geitenkaas niet zwart wordt, anders verminder je eventueel de temperatuur wat.


Smakelijk!


Tip: Als je deze vooraf wil klaarmaken, leg ik die op een bord of in een ovenschaal, al op bakpapier. Ik maak alles klaar, enkel de tijm en honing doe ik er op voor ik het in de oven steek. Zet de ovenschaal met de taartjes afgedekt in de koelkast, zodat je die enkel nog moet kruiden en honing moet opdoen. Supergemakkelijk!


Tip: met de restjes bladerdeeg kan je eventueel stengels draaien om bij de soep te geven, om bij een dip te serveren, maak er vormpjes mee voor bij het voorgerecht, ... Desnoods alle restjes samen nemen, even kneden en weer uitrollen om vormpjes uit te steken.

Wat ik ook soms doe: gewoon alle randjes van tussen de uitgestoken rondjes verdelen in stukken en rond stukjes chocolade rollen. Op een bakpapiertje enkele minuutjes op 160 graden in de oven en je hebt lekkere chocoladekoekjes. Je kan die voor het bakken zeker bestrijken met een losgeklopt eitje als je wat glans wil.


Smakelijk!

467 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page