top of page

Pakjestips voor groot en klein…


Cadeautjes, niet altijd zo eenvoudig… Ik kies die graag met zorg uit, zodat ze goed passen bij de mensen aan wie ik ze zal geven. Vaak valt mijn ook tijdens het jaar op iets leuks dat ik wel passend vind bij iemand die ik ken en dan koop ik dat meestal al… Dat bespaart me heel wat cadeautjesstress net voor de feestdagen en zo vermijd ik ook dat ik dan last-minute nog iets moet kopen om gewoon iets te hebben…

Zo vinden wij meestal op reis vaak al voor enkele mensen iets op lokale marktjes of in leuke winkeltjes. Ook door mijn blog kom ik vaak wel leuke ideetjes tegen of krijg ik eens iets toegestuurd om zelf te proberen, waardoor ik dan eigenlijk meteen al een ideetje heb om hetzelfde voor iemand uit mijn vriendenkring te kopen. Dat kan voor een verjaardag zijn, maar ook nu, voor komende feesten, deed ik zo heel wat inspiratie op…

Hieronder deel ik enkele tips: niet alles wat ik deel voor de kinderen, krijgen ze nu hoor…

Er zitten zaken bij die ze al hebben en waar ik echt super tevreden over ben of dingen die ik zelf vaak cadeau geef of in huis heb.


De Sint bracht dit jaar voor onze kindjes deze Just Blocks. Prachtige blokken, staafjes en plankjes uit natuurlijk beukenhout, waarmee de kinderen de mooiste bouwwerken kunnen maken… Ze gebruiken hierbij volop hun fantasie en élk bouwwerk is anders. Tip: ik heb zelf nog een hele doos “beeldjes” uit kindersurprise eitjes van toen ik zelf klein was. Weet je nog…reeksen krokodillen, kabouters, neushoorns, kikkers… Die gebruiken ze om de leukste dingen te maken… een krokodillenfarm, een kabouterdorp, …


Nu tijdens de kerstdagen hebben ze een doos kleine onbreekbare kerstballetjes in hun speelhoek staan, en zo maakten ze al een kerstboom met de blokken, een kerststal, … Echt fantastisch speelgoed… Ik berg het niet op in de kast, maar voorzag een mooie grote mand en die staat gewoon, zonder te storen, mooi in onze woonkamer. Onze meisjes kregen twee medium sets. Wij hebben de gewone blokken, maar sinds kort heb je er ook met Smart Lines, waardoor ze de plankjes steviger vast kunnen zetten in de blokken om bouwsels te maken. Toen de Sint deze voorzag, waren die nog net niet uit 😊 maar wij zullen nog zo een medium set van de Smart Lines aan de Paashaas vragen 😉

Voor wie deze zoekt: ze zijn onder andere verkrijgbaar bij www.kidswithflair.be (Roeselare) en bij https://feels-store.be/ (Dadizele) Beide winkels hebben ook een webshop met hele snelle levering.



Het was een utopie dat ik mijn kinderen enkel geluidloos en kleurloos speelgoed zou kunnen aanbieden… Hoe ouder de meisjes worden, hoe meer ze geneigd zijn om naar “rages” en “hippe spullen” te kijken, die ze zien of horen op school of zien op de televisie. Zo willen ze al een hele tijd een micro. Ze doen de laatste tijd niets liever dan meezingen met hun CD’s van Samson en Marie en K3, liefst nog met elk een micro in hun handen. Voorlopig kon ik hen even sussen met de baby micro’s van VTech die hier nog in de kast liggen, maar nu voor kerst heb ik voor hen allebei een échte micro. Eentje waarmee ze hun stem kunnen opnemen, en die met verschillende effecten kunnen bewerken, zoals hun stem veranderen in die van een vogel, een robot of een panda. Er is ook een klassieke microfoonknop waarbij je het originele stemgeluid kan behouden. Je kan zelfs via bluetooth rechtstreeks muziek op de microfoon beluisteren en erover zingen. Hoe leuk is dit… Tel daarbij nog de lichteffecten en ik weet al zeker…hiermee zal ik scoren. Er liggen er twee onder de kerstboom, kwestie van ruzies te vermijden én een roze en een blauwe, zodat ze echt elk hun eigen micro hebben… Je kent het wel he, met de jaren begin je het te leren he…

Meer info over deze micro's kan je vinden via www.bigben-interactive.co.uk/bigben-products/sound/



Madeleine slaapt altijd met een lampje aan in haar kamer. Nu is dat nog het lampje van de babyfoon of haar babylampje dat aanligt, maar aangezien die eigenlijk niet meer op haar kamer moeten staan, hebben we voor haar iets leuks voorzien. Deze Owly Storyteller van Bigben is niet alleen een nachtlampje, maar vertelt ook drie verhaaltjes, waarbij je de bijhorende prenten kan laten projecteren op de muur én je bijhorende melodietjes kan laten spelen. Madeleine ligt vaak nog wat “na te praten in haar bedje” dus we denken dat dit zeker iets voor haar zal zijn. Voor Lisette hebben we deze niet, maar ik ben er zeker van dat we ook heel vaak eens samen in een bed naar een verhaaltje zullen luisteren. De Storyteller werkt ook op batterijen dus kunnen we die ook afwisselend eens in hun kamertje zetten.

Meer info overde story projector kan je vinden via www.bigben-interactive.co.uk/bigben-products/sound/



Gezelschapsspelletjes…niets leuker om na een schooldagje of op een regenachtige zondag even te ontspannen met een leuk spelletje. Hoe ouder de meisjes worden, hoe leuker om geregeld eens een nieuw spelletje uit te proberen. Samen de spelregels bekijken en uitleggen, de bedoeling van het spel duidelijk maken, … door te spelen leren de kinderen heel wat bij.



Dit jaar liggen Valliballi en Panda onder onze kerstboom. Ze hadden die al zien passeren op de televisie en waren heel enthousiast. Ook deze zullen dus vast en zeker scoren.

Oma's woeste waslijn kregen ze al en Drijfzand blijft hier nog even liggen voor een van hun verjaardagen. Superhandig om zo iets al in voorraad te hebben.






Bij feelsfamilystore vind je deze hele leuke flessen van Snippers

(https://feels-store.be/product-categorie/papas-mannen/keuken-papas-mannen/drank-keuken-papas-mannen/?filter_merk=snippers&min_price=5&max_price=60) Dit zijn flessen met snippers van vaten waarin bijvoorbeeld gin zat, die je vult met bijvoorbeeld vodka of jenever en zo je eigen drank kan maken naar eigen smaak. Ze hebben verschillende flessen met verschillende soorten snippers. Dit vind ik nu echt eens iets heel origineels als je net voor een man een cadeautje moet kopen.

(foto van de website van feels-store.be)





Voor mannen die niet zo van alcohol houden, vind ik iets zoets ook altijd leuk om te geven. Met deze kerst giftbox van Leonidas scoor je altijd! Mooi om uit te pakken maar vooral heerlijk wat er binnen in zit! Kan je nooit mee missen! Ook de kerstballetjes uit het kerstassortiment zijn heerlijk en leuk om te geven!















Koekjes van Jules Destrooper…pure nostalgie… Echt overal kregen wij ze “met de dagen” Een goeie “lukke” zoals wij dat hier in West-Vlaanderen zeggen (het zijn trouwens West-Vlaamse koekjes, uit Veurne) Maar, Jules Destrooper heeft naast de “lukke” nog heel wat ander heerlijks in het assortiment. Met deze feestverpakkingen heb je meteen de goeie classics in huis. Om zelf op te smullen, op tafel te zetten bij bezoek of…om iets lekkers mee klaar te maken. Want je vindt heel wat inspiratie om met deze heerlijke koekjes zowel dessertjes als aperitiefhapjes op tafel te toveren! Must try!




Nog in de categorie van “zoek een cadeau voor iemand die geen alcohol drinkt” en dit nog eens uitgebreid met “en die ook niet van zoetigheid houdt” Als een boek lezen ook niet hoog op het interesselijstje staat dan is het toch wel een moeilijke bevalling om dan voor een man een cadeau te kiezen. Ondergoed geef je nu niet echt aan vrienden en kousen of een pyjama vind ik ook al een beetje cliché geworden, maar…dit jaar heb ik het perfecte cadeau voor dat "moeilijke" getrokken naampje gevonden…

Sinds wij onze Sodastream in huis hebben, is het voor mij een heel gesleur minder als ik van de winkel kom. Gedaan met pakken spuitwater want…wij maken het zelf. Gedaan ook met “het laatste restjes spuitwater in de fles waar geen bruis meer in zit” want, je maakt gewoon kleinere flessen die je diezelfde dag nog leeg drinkt. Want ja…hierdoor drink ik sowieso meer water. Het zijn heerlijk sprankelende bubbels én je kiest zelf of je licht, normaal of sterk bruisend water haalt. Neem daar nog bij dat je PMD-zak een heel stuk minder vol zit door de plastiek flessen die je hierdoor uitspaart, laat ons zeggen dat dit toch echt wel iets is om ook cadeau te doen! Je hebt de SodeStream in heel wat verschillend uitvoeringen en prijsklasses. Bij ons in de keuken staat er nu een witte, voor onze vriend ligt deze zwarte Terra uitvoering onder de kerstboom. Dit is de opvolger van de Spirit die wij thuis hebben maar belooft nóg meer gebruikscomfort. Deze werkt ook met de nieuwe roze koolzuurcilinder die je slechts met één klik in je toestel bevestigt. Met één cilinder maak je tot 60 l bruiswater. Deze uitvoering is trouwens een weergave van de duurzame missie van Soda Stream. De naam "terra" betekent namelijk "aarde" en zeg nu zelf...de plastiek flessen die je hiermee uitspaart, daar vaart onze aarde sowieso wel bij.

Heel benieuwd of hij er blij mee zal zijn…of misschien eerder zijn vrouw, die vanaf nu ook niet meer met de plastiek flessen zal moeten sleuren…



Mij kan je dan weer altijd blij maken met deze prachtige oorbellen. Ik heb de laatste jaren al een hele mooie verzameling aangelegd van dit moois van Studio Nok Nok en dit in alle mogelijke kleuren en modellen. Dit paar is mijn laatste en dat was gewoon een vroeg kerstcadeautje voor mezelf... Ik haal deze ofwel bij https://www.talona.be/ in Lendelede, www.amorie.be (Roeselare) of https://feels-store.be/ Deze hebben alle drie ook een webshop.



Bij Amorie vind je trouwens ook de prachtige oorbellen van Perlettes https://www.perlettes.com/juwelen/ . Een andere stijl dan de Studio Nok Nok collectie maar ook een van mijn favoriete merkjes en heel betaalbaar.

Een ander favoriet West-Vlaams plekje is Place Vendôme in Wevelgem. Deze haute-parfumerie is echt het walhalla van de parfumwinkels. Echt...je moet er eens geweest zijn. Voor ons is dat niet ver, dus ik kom er heel geregeld eens en het voorbije weekend gingen wij er voor het eerst langs met de kindjes om enkele cadeautjes te kopen. De meisjes keken hun ogen uit! Pas op, mama's, als jullie je kapoentjes meenemen, er mag in de winkel niets aangeraakt worden, dus het is eventjes afspraken maken voor je binnen gaat. Maar...door de fonkelende lichtjes, gouden wanden, glanzende flesjes zien, waant klein én groot zich hier in een sprookje.


Wij kochten hier voor enkele mensen die we goed kennen hun favoriete geurtje en die zijn altijd prachtig verpakt! Ook de cadeaubonnen zitten in sublieme verpakkingen om nog maar te zwijgen over de luxueuse staaltjes die je hier bij krijgt. Echt eens een aanrader om langs te gaan!



Voorlopig zijn dit zo een beetje mijn tips maar...deze worden zeker nog aanvuld!


Veel succes in ieder geval!



148 weergaven0 opmerkingen
bottom of page