top of page

SodaStream redt één miljoen zeeschildpadden in de maand april

Naar aanleiding van de Earth Day-campagne van 2022, lanceert SodaStream een hele leuke campagnefilm om Earth Day op 22 april wat extra in de kijker te zetten. SodaStream blijft niet alleen trouw aan zijn duurzame missie, ze proberen ook jaarlijks een ludieke toets aan hun campagne te geven.

Denk aan water, denk aan strand, denk aan redden…


Niemand minder dan Baywatch-ster David Hasselhoff speelt de hoofdrol in de nieuwe campagnefilm.

Met een knipoog naar zijn rol in de populaire tv-serie uit de jaren ’90, redt hij deze keer geen mensenlevens, maar toont hij hoe je zeeschildpadden kan redden.

Benieuwd? Neem dan zeker eens een kijkje naar de film via deze link.Waarom nu net zeeschildpadden, vragen jullie je misschien af? Als onderdeel van de strijd tegen afval van wegwerpplastic en het vermijden dat het in de oceaan belandt, gaat SodaStream een samenwerking aan met SEE Turtles, een organisatie die zich inzet om wereldwijd zeeschildpadden te beschermen. Zonder deze zeedieren zou het ecosysteem namelijk grondig verstoord worden. Met hun campagne verbindt SodaStream zich tot het redden van een zeeschildpad voor elk bruiswatertoestel dat wereldwijd gedurende de maand april wordt verkocht. De opbrengst wordt namelijk gedoneerd aan SEE Turtles.


SEE Turtles is een in de VS gevestigde non-profitorganisatie die zeeschildpadden beschermt door middel van conservatie- en educatieprogramma's zoals ‘Billion Baby Turtles’ en ‘Too Rare To Wear’. Hun bekroonde programma's redden jonge zeeschildpadden op belangrijke neststranden over de hele wereld. SEE Turtles werkt samen met de toeristische sector om een einde te maken aan de handel in schildpadden en geeft voorlichting aan studenten en reizigers over hoe ze kunnen helpen bij het beschermen van zeeschildpadden. Wil je meer info, neem dan zeker eens een kijkje op https://www.seeturtles.org/

Hieronder vind je enkele getuigenissen van de medewerkers voor deze campagne.

"SodaStream streeft voortdurend naar oplossingen om het milieu en de planeet nog beter te beschermen", aldus Johan Schepers, General Manager SodaStream Benelux. "Dit jaar gaan we weer een stap verder met de allergrootste campagne naar aanloop van Earth Day tot nu toe, die de hele maand april zal duren. Bij SodaStream vieren we dus eigenlijk ‘Earth Month’. Met deze campagne stimuleren we mensen niet alleen om de oceanen te vrijwaren van afval van wegwerpplastic, maar geven we hen ook de kans om bedreigde babyzeeschildpadden over de hele wereld te redden.""Ik ben vereerd om met SodaStream mee te werken aan de strijd voor het milieu en om aandacht te vragen voor de bedreiging van zeeschildpadden en onze stranden", vertelt de Amerikaanse acteur David Hasselhoff. "Dit is een zaak waar ik sterk in geloof. Ik hoop dat we deze dringende kwestie wereldwijd op de agenda kunnen zetten.

Het is geweldig om deel uit te maken van dit initiatief –‘SodaStream Rocks’! De Earth Day-campagne van SodaStream is nodig om internationaal de aandacht te vestigen op het belang van zorg voor onze planeet. Ieder van ons moet zijn of haar individuele verantwoordelijkheid nemen voor een duurzamere wereld. Niets doen is géén optie."


"SEE Turtles is verheugd om samen te werken met SodaStream, om babyzeeschildpadden over de hele wereld te redden en de consumptie van wegwerpplastic te verminderen", aldus Brad Nahill, CEO van SEE Turtle. "Via ons programma ‘Billion Baby Turtles’ zal de steun van SodaStream beschermingsprogramma's helpen op meer dan 20 belangrijke neststranden in 16 verschillende landen."


Andere SodaStream-initiatieven voor deze Earth Day:

  • SodaStream houdt vast aan zijn eerder gemaakte belofte, op vorige Earth Day, om maar liefst 78 miljard plastic wegwerpflessen te vermijden tegen 2025.

  • Als extra ondersteuning voor deze brede campagne lanceert SodaStream een unieke VR-ervaring, waarbij iedereen zijn eigen virtuele babyzeeschildpad kan helpen om veilig de oceaan te bereiken. David Hasselhoff was de eerste om deel te nemen aan de challenge. Wil je dit graag eens proberen? Dan kan dit via www.sodastream.be

  • Tot slot zullen SodaStream-medewekers over de hele wereld zich op 22 april extra inzetten om de duurzame missie bij jongere generaties te promoten. Belgische en Nederlandse SodaStreamers gaan helpen plastic wegwerpafval op te ruimen.

Wij hebben nu zelf ongeveer een jaar een SodaStream toestel in huis en gebruiken dit echt elke dag. Enerzijds is het veel gemakkelijker dat we spuitwater nu gewoon thuis kunnen “maken” in plaats van met flessen te sleuren uit de supermarkt, anderzijds vermijden we zo heel wat extra afval in onze pmd-zak doordat we geen plastic wegwerpflessen spuitwater meer kopen. Beter voor onszelf én beter voor de planeet!


Wil je graag ook je steentje bijdragen én het gemak van een SodaStream ontdekken? Via mijn instagrampagina @maison_madelise kan je binnenkort een prachtig SodaStream ART-toestel winnen.


Waag zeker een kans en misschien pronkt dit prachtige designtoestel straks bij jullie in de keuken.

Veel succes!


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page